Anita den Hartog


Kinderopvang De Wiebelwagen startte aan de keukentafel. Na grondig onderzoek vond Anita den Hartog dat ze het gewoon moest doen! Anita’s visie op ondernemen: “Doe nooit iets impulsiefs. Denk je plannen goed uit. Als je geen visie hebt, hoe wil je dan een onderneming leiden? Het moet vanuit je tenen komen, anders moet je niet voor jezelf beginnen.”


Ruim tien jaar werkte Anita den Hartog voor een werkgever waar ze ontzettend veel heeft geleerd, maar toch niet genoeg voldoening in haar leven uit haalde. Ze besloot het roer drastisch om te gooien. Het idee om een kinderopvang te starten begon aan de keukentafel tijdens een gesprek met haar goede vriendin Rianne Regelink. “Zij heeft een Pabo-achtergrond en onderwijservaring, maar werkte destijds sinds kort in een kinderschoenenwinkel vanwege haar verhuizing. Ik wilde meerwaarde leveren en persoonlijk contact met mensen en met name met kinderen. Dat stuk miste ik mijn vorige werk”, vertelt Anita.
Er stond een peuterspeelzaal leeg in het dorp en de vraag naar kinderopvang was groot, waardoor de optelsom snel was gemaakt. Na veel onderzoek en diverse gesprekken met kinderopvanglocaties in de regio, gingen de deuren als vanzelf open voor Anita’s ondernemingsplan. De eerste stappen richting zelfstandig ondernemen waren gezet. Acht jaar verder is De Wiebelwagen uitgegroeid tot een opvang met maar liefst drie locaties in Ederveen en Leusden, met een dagelijkse bezetting van 120 kinderen.

Anita-den-hartog
Ondernemen: het moet vanuit je tenen komen, anders moet je er niet aan beginnen.

Goede basis

Flexibele opvang, warmte en betrokkenheid is bij Kinderopvang De Wiebelwagen het hoogste goed. “We houden ‘altijd’ een plekje gereserveerd voor kinderen die onverwacht opgevangen moeten worden. Ouders kunnen mij 24 uur per dag bellen of appen. Ik wil voor ze klaarstaan.” Anita’s belangrijkste drijfveer in haar werk is om dienstbaar te zijn. Met haar kinderopvang biedt ze kinderen een tweede thuis, een plek waar ze zich geborgen en fijn voelen. “Goede hechting en liefde ontvangen is van levensbelang voor een kind. De eerste levensjaren van een kind zijn cruciaal en leggen de basis voor het verdere leven. Een kind moet gezien worden, bij voorkeur door een vast gezicht. Daarom wil ik ook stabiliteit op de groepen en niet te veel wisseling in ons team.”

Maatschappelijk betrokken

Binnen de drie locaties toont De Wiebewagen ook betrokkenheid naar de maatschappij door samen te werken met zorginstanties voor verstandelijk gehandicapten. “Deze bijzondere mensen werken een dagdeel per week bij ons op de groep. Ze doen de afwas, maken het speelgoed schoon en voelen zich superverantwoordelijk voor hun taak! Het mooie is dat je ze ziet stralen als ze bij ons aan het werk zijn. Deze mensen zijn van ongekende waarde in ons bedrijf, omdat ze als geen ander het niveau van de kinderen aanvoelen en ervaren. Op deze manier leer je kinderen dat ze niet ‘anders’ zijn en helemaal niet vreemd!”
Groepjes kinderen van de Wiebelwagen bezoeken ook met enige regelmaat de ouderen in het bejaardenhuis om samen met hen iets leuks te doen, of een liedje te zingen. Anita: “Sommige kinderen vinden het in het begin best een beetje spannend. Maar het gevoel dat een oma of opa lief is overheerst al snel. Dat is zo mooi. Voor onze kinderen is het een superleuk uitstapje en voor de ouderen is het een stukje vrolijkheid dat gebracht wordt in hun dagelijks ritme.”

Als je je passie volgt en je team is hecht, straal je dat uit naar de buitenwacht.

Regels

Als er iets binnen opvangland zou zijn om tegen aan te lopen, zou dat de enorme regelgeving kunnen zijn. Maar Anita ervaart eigenlijk het tegendeel. “Regelgeving in de opvang is veel, maar ergens is het ook heel fijn. Je moet gewoon goede kinderopvang bieden die voldoet aan de wetgeving. Eerlijk!? Het is keihard werken, maar ik vind het alleen maar prettig dat er inspectie is in mijn branche en dat het goed geregeld is.”

Minder is meer

Ooit bedacht Anita dat ze overal in Nederland Wiebelwagens wilde openen. Ze wilde groot worden met haar kinderopvang. Daar is ze wel van teruggekomen: “Als ik ’s ochtends binnenloop op één van onze locaties en die snoetjes zie, dan word ik zo blij! Ik ken nagenoeg alle kinderen en alle ouders. Dat wil ik zo houden. Ik wil korte lijntjes, direct contact en dicht bij mezelf blijven. Dat kan nu. We zetten in op continuïteit: het hoog houden van de kwaliteit en daarin blijven investeren. Ik weet voor 99% dat het bij deze locaties blijft, al droom ik nog wel van eigen panden voor onze opvang.”
Blijf dicht bij jezelf en dicht bij je collega’s. Hoe cliché ook, Anita ervaart dit toch als één van de beste tips die ze ooit kreeg. “Als je je passie volgt en het team hecht is, dan straal je dat uit naar de buitenwacht. De resultaten van achter mijn pc bekijken is ook leuk, maar in de groep zijn, samen met ons team, ben ik het allergelukkigst.”

Interview en tekst: Kim Steenbergen