Interviews

Persoonlijkheid!

Naar sommige mensen wil je graag even luisteren. Als ze vertellen over hun vak, de passie die ze hebben, en het succes dat ze hebben bereikt. Wij hebben dat vaak! En vooral bij mensen die succesvol zijn, en toch persoonlijk blijven. Dichtbij zichzelf.

In deze rubriek stellen we vanaf nu mensen voor die wij hebben ontmoet en die ons inspireren door hun persoonlijkheid.

Weet jij iemand voor deze rubriek? Laat het ons weten

Anita-den-hartog


Kinderopvang De Wiebelwagen startte aan de keukentafel. Na grondig onderzoek vond Anita den Hartog dat ze het gewoon moest doen! Anita’s visie op ondernemen: “Doe nooit iets impulsiefs. Denk je plannen goed uit. Als je geen visie hebt, hoe wil je dan een onderneming leiden? Het moet vanuit je tenen komen, anders moet je niet voor jezelf beginnen.” Lees het interview met Anita.

Claudia van den Berg Flora Design

 

“Tuurlijk was het een grote stap. Maar wel eentje waar ik helemaal achter stond.” Claudia verkoopt bloemen in alle soorten en maten. Maar zodra je haar winkel Flora Design binnenstapt, merk je direct dat het verder gaat dan het verkopen van een boeket bloemen. Haar passie voor decoratie en liefde voor bijzondere bloemen is onmiskenbaar. “Bloemen zijn een kwestie van gevoel. Ik luister als eerste naar het verhaal van de klant. Voor wie is het? Voor welke gelegenheid? Waar houdt hij of zij van? Samen stellen we dan een boeket samen dat klopt.” Lees hier het interview met Claudia.

Foto Hans Dekker site


Hun gedachtegoed was destijds revolutionair en is tot op heden nog steeds van kracht. “Onze filosofie is om te denken vanuit de klant en minder vanuit het product. Al twintig jaar zit dit in ons DNA.” Bijzen&Dekker ontwikkelt voor, maar vooral mét de organisatie en staat daarmee naast zijn klant. Lees het interview met Bijzen&Dekker.

Hans Herweijer


Zijn visitekaartje is evenzo doordacht als zijn innovaties. Op de voorkant van Hans Herweijer’s kaartje staan zijn contactgegevens. Maar de achterkant toont een creatieve geest. “Mijn werkgebied staat in één beeld uitgelegd op mijn visitekaartje. Daar kan ik alles mee vertellen. Aan jou, de kapper, of een CEO. Iedereen begrijpt het. Dat is wat ik heel leuk vind: iets zo praktisch mogelijk houden.”

Lees hier het hele interview met Hans Herweijer

Foto Nanke


Nanke Vriezen is zelf een schoolvoorbeeld van vallen, opstaan, knokken en weer doorgaan. In 2016 nam ze het stokje van Piet Terpstra over als programmamanager bij FERM Stedendriehoek (voorheen VSV Stedendriehoek), een team van VSV-specialisten uit gemeente en onderwijs, dat er alles aan doet om jongeren een kans te bieden op een diploma en een plek op de arbeidsmarkt. Lees het interview met Nanke.

M80_9067_1024_300


Zingen maakt blij.  En dat is haar ultieme doel. “Eigenlijk zouden we allemaal voorafgaand aan een vergadering een uurtje met elkaar moeten zingen”, vindt Carola Dorgelo. Samen zingen is uit je comfortzone stappen, ontspannen en vooral veel plezier hebben! Lees het interview met Carola