Case: gedachtegoed overbrengen


Hoe brengen we ons gedachtegoed over
op een breder publiek?


Een energieneutraal huis moet bereikbaar worden voor elke huiseigenaar. Dat is de boodschap van de Energie Expeditie, een collectief van inwoners samen met gemeente Apeldoorn. Je huis energieneutraal maken gaat niet over één nacht ijs. Er moeten ingewikkelde aanpassingen in huis gemaakt worden en er komen heel wat verschillende partijen bij kijken.

Samen met andere inwoners van Apeldoorn wil de Energie Expeditie huiseigenaren in de gemeente helpen bij het energieneutraal maken van hun huis en de kennis die ze daarbij opdoen beschikbaar stellen voor een breder publiek.

Successupport haakte aan bij dit initiatief en organiseerde in december 2014 een succesvolle publieksconferentie in de St@art, met sprekers en een kennismarkt. Daarnaast ontwikkelden wij een magazine.

Successupport was aanjager, projectleider en verbinder van mensen en bedrijven in Apeldoorn. We vormden samen met de betrokken inwoners een denktank. En we schreven mee aan een stappenplan voor inwoners, zodat energiezuinig wonen geen optie meer is, maar een doel.

'Successupport weet de spijker op z'n kop te slaan door de juiste slogans en middelen in te zetten.'

Carla Fransen, Senior Adviseur Energieneutraliteit gemeente Apeldoorn