Case: Werk aan de winkel


PM Belastingadviseurs in Heerde transformeerde naar PM ondernemend en maakte dat zichtbaar in een nieuwe website en huisstijl. PM besteedde het projectmanagement uit aan Successupport. 


Martin_2
Martin_3
Martin_1

"Wij willen af van het imago dat we puur een belastingkantoor zijn", zeiden Peter Bregman en Martin Post zo’n twee jaar geleden. Successupport werd gevraagd mee te denken over de gewenste positionering. Onder de projectnaam ‘PM werkt aan de winkel’ kwam een nieuwe positionering tot stand: PM ondernemend. PM begeleidt ondernemers op hun ondernemersreis, in welke fase ze zich ook bevinden. Afgelopen voorjaar startte fase 2: het visualiseren van de vernieuwde positionering. 

Impact op dagelijks werk minimaal
Successupport ontzorgde PM nagenoeg volledig. Door een projectplan, -planning en –begroting op te stellen en die eens in de drie weken te evalueren. Tijdens die sessies werden vragen gesteld, antwoorden gegeven, knopen doorgehakt en plannen bijgesteld. Zo hielden Peter en Martin grip op het proces en op de kosten, maar bleef de impact van dit project op hun dagelijkse werk minimaal.  

Betrokkenheid medewerkers vergroot 
De medewerkers van PM werden bij dit proces optimaal ingeschakeld. Onder andere door een ‘weekstart’ te introduceren, tijdens welke ze informatie kregen en feedback konden geven. De professionele manier waarop ‘hun’ PM transformeerde, maakte hen trots.  

Het project werd op 15 september 2017 gelanceerd en gepresenteerd tijdens een feestelijke en geanimeerde bijeenkomst met klanten en relaties. Samen met Successupport werkt PM nu aan fase 3 van 'PM werkt aan de winkel', door de kernwoorden 'Persoonlijk' 'Proactief' en 'Ondernemend' concreet in de dienstverlening van PM in te zetten.