bLOG

 

Successupport wordt De Communicatie Experts

intro image

Graag informeren we je over onze naamswijziging, die per 1 januari 2020 zal plaatsvinden. Successupport wordt dan De Communicatie Experts.

Lees meer


Podcast: Voorkom napraten, word een nadenker!

(Podcast-interview met filosofisch-practicus Roeland ten Napel)

In De Communicatie Podcast van deze maand een interview met Roeland ten Napel. Roeland is filosofisch-practicus en zet mensen in beweging door ze te laten ... dénken.


Lees meer


Podcast: Hoe train je je hersenen effectiever te communiceren?

(Een podcast-interview met Charlotte Labee, Brain Balance Spreker en Trainer)

In De Communicatie Podcast die in september is gelanceerd, is Charlotte Labee onze eerste gast. 

Charlotte Labee is Brain Balance Spreker en Trainer en deelt in het interview heel veel tips over ons brein en hoe dat van invloed is op hoe wij communiceren.

·      Weet jij hoe communicatie intern bij ons tot stand komt? In onze cellen!

·      Maar… wat kan je met dit inzicht?

·      Hoe kan jij je hersenen trainen om effectiever te communiceren?

We praten ook over ‘bredere’ onderwerpen zoals de invloed van de smartphone op ons leven, onze mindset en het contact met anderen. Hoe doen we dat nu? Hoe gaat dat in de toekomst?


Lees meer


De Communicatie Podcast met Charlotte labee

‘We communiceren de hele dag.. ook in het luchtledige, naar mensen die wij niet kennen.’
In De Communicatie Podcast die op 2 september wordt gelanceerd, legt Charlotte Labee uit hoe we ons brein op de proef stellen met onze huidige manier van leven en communiceren. ‘Wij zijn hier niet op gebouwd.’ stelt Charlotte. Charlotte is Brain Balance Spreker & Trainer en deelt in het interview veel tips en inzichten hoe je je brein wel fit houdt én hoe dat bijdraagt aan effectief en positief communiceren. 

Als je je nu abonneert op De Communicatie Podcast, ontvang je het interview met heel veel nieuwe inzichten en tips als eerste in je mailbox. Verder een bonusinterview met Charlotte over haar rol als influencer, en hoe zij zelf omgaat met de mooie en minder mooie kanten van social media. En tot slot geven we een kijkje achter de schermen met tips voor het maken van je eigen podcast.


Lees meer


3x effectief communiceren is.....

intro image

1.....kom van je troon af! 

(Door Karine van den Noort)

Voor alle communicatie buiten de troonrede om: Kom van je troon af!!  

Dat wil zeggen:

  • houd geen monologen
  • gebruik geen ingewikkelde zinnen en vaktermen om je lezers/luisteraars te imponeren, maar ga met je verbale en non verbale taal naast de ander staan
  • verplaats je in de situatie van de ander (wat heeft hij nodig?) en pas daar je verhaal op aan
  • durf jezelf te onderbreken door te vragen of je boodschap over komt.

Lees meer


Hoe leer je pieken op het juiste moment?

intro image

(Door Karine van den Noort)
‘Heb je nog tips voor mij hoe je je grenzen bewaakt? Ik ga er gillend overheen. Mijn klant vraagt alle aandacht, tot ver in de avond.’ Mijn collega appt me een vraag die ik zelf zó herken. En jullie wellicht ook. Je zit middenin een project met een giga deadline en gedurende de looptijd wordt deze klus hoe langer hoe groter. Hoe houd je dan je tijd en je budget in de hand? 

Lees meer


de Influencer als magneet voor je marketing

intro image

(Door Jeanet van der Linden)
Influencer marketing is een vorm van marketing waarbij er een persoon of groep wordt ingezet om invloed uit te oefenen op het gedrag van de doelgroep. Influencers hebben veel volgers op sociale mediakanalen. Ze maken van die kanalen veelvuldig en zorgvuldig gebruik. Het fenomeen is eenvoudig: je schakelt een influencer in om je merk onder de aandacht te brengen, er iets leuks over te zeggen en honderdduizenden mensen zien dat. En zijn daar gevoelig voor. 26% van een aankoopbeslissing komt voort uit sociale aanbeveling, concludeerde MacKinsey.

Lees meer


Vijf tips om je lezers te raken

intro image

(Door Bas Popkema)
Als jij een verhaal te vertellen hebt, wil je graag dat het gelezen wordt. Hoe zorg je dat jouw lezers aanhaken?

Lees meer